fredag 28 december 2007

Om en man

"Om en man levde i hundra år skulle han ändå aldrig få veta något om sin hustrus verkliga liv. Han skulle kanske lära känna världen, det omätliga universum, men han skulle aldrig få en säker föreställning om den kvinna, vars liv är fastnitat vid hand."

[August Strindberg --->]

8 kommentarer:

Anonym sa...

Han kanske inte var så dum iallafall den käre Ååågust, för detdär är en insikt som många män nog inte kommer fram till under hela sin livstid. Å andra sidan gäller nog det omvända också. Man byter bara ut han mot hon osv...

Lady of the Lake sa...

Nej, den käre Ååågust var inte dum och när jag såg det här dramat kände jag faktiskt igen mig själv ibland - frustrerad i valet och kvalet mellan att vara sann och att vara smidig.

Och jo, när det gäller hur mycket det inre livet avspeglas i det yttre tror jag nog att män och kvinnor är ganska lika. Kanske är det t o m så att diskrepansen är större hos män? Vi kvinnor har ju ofta en tendens att använda betydligt fler ord per dag t ex...
Fast nog är det väl ändå så att kommunikation underlättar det "ömsesidiga ägandet"...? ;-)

Anonym sa...

August Strindberg är en blandning av Albin Einstein ruffsiga håret; doppat i choklad och Adolf Hitler mustaschet.
Men han var både kär i sin konst och kvinnor. Kanske mer det ena... :)
PLING Anni, besök gärna min andra blogg - http://magnustaxell.blogspot.com -, som jag har haft före bloggen.fi-bloggen.

Lady of the Lake sa...

Vet du, en tid i mitt liv ogillade jag starkt August Strindberg! Han symboliserade BARA besvikelser och cynism för mig, men ju äldre jag blir ju mer förstår jag hans åsikter och hans verk (vÄrk?).

Ja! Jag har besökt din din blogspot-blogg och kommer med största säkerhet att göra det igen! :-)

Anonym sa...

Kanske huvudvärk? =)

Lady of the Lake sa...

Sannolikt, ja!

Förövrigt var det riktigt skönt att se en gedigen dramatisering - som omväxling till alla specialeffekter, hysteriska sekvensklipp och datoranimationer vi annars konstant överbelastas med. Tyckte jag. :-)

Anonym sa...

So, SO true.

Lady of the Lake sa...

Javisst. Och du, Kat, it's nice to have You back in the blogsphere!
:-)