fredag 4 juli 2008

imse vimse / itsy bitsy

(klicka på bilden för större version/click image for enlarged version)

10 kommentarer:

Anonym sa...

Fina bilder på gurkspindeln. Och vilken stark färg! I min trakt är den något mildare grön.

Lady of the Lake sa...

Hej och välkommen, Bert!

Ja, den bara satt där och lyste som en neongrön liten ärta och jag har aldrig tidigare sett en så färgstark spindel. Förstod först inte ens vad det var för någonting! :-D

Tack för hjälpen! ;-)

Torparfrun sa...

Jag har den i kökstaket. Låter den bygga bo där och fånga flugor som är betydligt otrevligare än denna skönhet. Hos oss är den lika färggrann.

Lady of the Lake sa...

Låter mysigt, tycker jag! Men det gäller förstås bara oss som inte lider av araknofobi. ;-)

M sa...

Jeez! Under alla mina år i Finland såg jag aldrig den här "live". Jag är väldigt tacksam för det! ;-)

Lady of the Lake sa...

Men M! Den här är ju så söt att den borde bota även den värsta spindelskräck! ;-) Nej, mer allvarlig nu - jag förstår mycket väl de som är rädda för småkryp, speciellt spindlar som rör sig så okontrollerbart snabbt åt alla möjliga och omöjliga håll. Själv både fascineras - OCH äcklas! - jag av många kryp.

edson_dias sa...

these are amazing pictures. I love them

Lady of the Lake sa...

Thank You, Edson!

You've got some really nice pictures on Your own Goa-blog - and I love Your profile description: the creative mind is it's own greatest tool, and so I believe that every artistic mind HAS to be selfcentred! At least to some extent... ;-)

Anonym sa...

Vilken intressant och vacker spindel, Anni! Kan inte påminna mig att jag sett en sådan förut.

Tyvärr finns det ju många som har fobier mot småkryp och särskilt mot spindlar. Jag såg att det t.o.m anordnas kurser för att bota folk mot sina antipatier mot just spindlar. Det kan tyckas lite löjligt kanske men om det påverkar folk så mycket att de inte vågar vistas i naturen eller sätta sig på en gräsmatta så är det ju definitivt ett problem. Meningen var inte heller att få kursdeltagarna att älska spindlar utan att de skall kunna umgås med dem utan att få panikkänslor så fort de ser en spindel komma krypande.

Sorry, Det blev lite offtopic.:)

Lady of the Lake sa...

Nej, nej, nej - inte alls off-topic! :-) Fobier kan vara fruktansvärda handikapp oberoende vad det gäller. Många har upplevt lättnad med hjälp av t ex kognitiv terapi, men sedan är det ju upp till var och en individuellt vad man vill ta tag i, s a s...