fredag 15 februari 2008

Andromeda

Torrpastell på papper
------------------------------------------------------------------------------
Dry pastel on paper

20 kommentarer:

Anonym sa...

För en gångs skull saknar jag ord.

Känns som en total underdrift att säga att den är enormt fin!!!

Anonym sa...

Din blogg är intressant och vilken skön stämning det där ansiktet förmedlar! Föreställer det någon speciell?
//förstagångsbesökare

Lady of the Lake sa...

Katarina

Tack, vännen! Det här är en av de första målningar jag gjorde i torrpastell. "Andromeda" flyttade in hos en av våra grannar för en tid sedan, jag har svårt för att behålla egna produktioner någon längre tid (blir så kritisk i efterskott vartefter den egna utvecklingen går framåt - förhoppningsvis).
;-)

Tom

Tack och välkommen, Tom! Nej, målningen föreställer ingen speciell utan är helt och hållet ett fantasifoster. Däremot har jag faktiskt målat ca 10-15 porträtt på beställning. Ifall någon av de avporträtterade ger sin sin tillåtelse kanske jag bloggar något någongång. :-)

Anonym sa...

I don't know what everyone else said so forgive me if I am being redundant...but I love, love this!!

Good energy to you!

Anonym sa...

Just wonderful.. as usually. Du är en PÄRLA Anni!! sa Guni

Lady of the Lake sa...

Gypsy-Heart

No, You're not being redundant, Gypsy-Heart! How could You ever be, with all that good energy You bring! :-)

"Andromeda" (who is a figure totally out of fiction and not a portrait) was the very first piece I made in dry pastel and it/she moved in with our neighbour some time ago. Since then I've actually painted about 10-15 portraits ordered by customers (same media), and I might show You some of my work if I get the owners permission.

Good energy to You, too!


Guni

TACK, Guni! Det är alltid lite nervöst att blogga egna alster, men samtidigt alltid lika roligt när de tas väl emot. :-)

... och på tal om pärlor hoppas jag att du meddelar mig din nya bloggadress så att jag bara inte går och missar dina vackra/smarta texter och tankar i framtiden! *kram*

Anonym sa...

Hälsningar från Lappland. Jag har inte kört över några isbjörnar men besökt en finska barberare och kan inte komma ihåg när jag varit så korthårig senast. Vi har krypit neråt på kartan och nu är det nattlivet i Uleåborg som gäller. En riktigt mysig stad faktiskt och på bloggen.fi går tydligtvis debatten vidare. Eventuell smolk i bägaren bortförklaras med ett "men det är ju gratis". Vi tackar och bockar.

Lady of the Lake sa...

Vi tackar och bockar, och konstaterar samtidigt att de som är RIKTIGT negativa till en registrering sannolikt aldrig kommer till tals för att de då först tvingas registrera sig, alternativt ringa eller maila HSS.

Jag har förövrig förärats ett tämligen intressant och anonymt mail som behandlar min egen inblandning i frågan och det är möjligt att det blir ett inlägg av historien. Ska fundera på saken.

Uleåborg är en stad med trevligt uteliv och är man ens lite bevandrad lär staden kunna erbjuda ett hejdundrande musikliv!

Ha det bra (och kom hem helskinnad)! *flin*

Anonym sa...

Vännen! Är den till salu? Eller är det fräckt att fråga det? Om den inte är till salu - sku du kunna tänka dej att måla nåt till vårt vardagsrum? Kan i så fall skicka bild på det till dig. Jag har sen vi flyttat hit funderat på att jag vill ha konst med personlighet, med den stil och färgskala som passar dels rummet, dels själen. Första gången jag ser nåt jag vill ha, kan jag säga... Du har min mailadress...
Skåne-Sanna

Lady of the Lake sa...

Nej, "Andromeda" är inte till salu (såvida J som äger den inte får för sig att sälja den förstås!), men jag kan försöka åstadkomma något du gillar - vi får återkomma! Roligt att du tycker om den, dock! :-)

Anonym sa...

Vackert!

Lady of the Lake sa...

Tänx!
... och ta det som en utmaning, jag vill se mer av DINA alster! Foton eller teckningar/målningar spelar mindre roll. :-)

Anonym sa...

hallo again, take a look at Hippolyte I´ve painted 2 years ago...

Lady of the Lake sa...

Hello René, and thanks for recommending me! :-) Ever since I started using dry pastels I've prefered the contrasting colours of blue and yellow/orange - and the method of clear contrasts in colour YOU have been using in almost every piece shown on Your blog is probably what makes Your work so appealing to me. That, and Your magnificent imagination!

Check it out, everybody!
http://renedesor.wordpress.com

Anonym sa...

Den är jättevacker! Jag förstod först inte att du målat den själv. Jag håller med om att den förmedlar en fin känsla: ett lugn, en njutning, lycka.

Lady of the Lake sa...

Tack, Happiness! :-) JAG känner mig lycklig, lugnare och njuter av din/er positiva respons!

Du har själv öga för bildkomposition! Det var bara härom dagen jag lade märke till dina intressanta fotografier trots att jag besökt din blogg regelbundet.

Kolla in dem via Happiness' blogg, everybody - de två länkarna högst upp i hennes index!

Anonym sa...

Åh, tack för det och den reklamen... (Direktlänken är http://www.fotosidan.se/member/view.htm?ID=115585)

Lady of the Lake sa...

Thank U! :-)

Anonym sa...

what a fantastic painting.i like your style very much.

[Vilken fantastisk painting.i gillar din stil mycket.] :)

Lady of the Lake sa...

Thank You! I'm glad You like it! (painting in swedish is målning, in this specific case a softpastell)

:-)