söndag 24 juni 2007

Messomaslimonad


I kylskåpet står några 2 liters plastflaskor med brunsvart sörja. Är man oförsiktig böjer sig flaskorna på mitten när man häller. Sörjan smakar lite lätt av tyskt diskvatten. En annan nackdel är att den kostar just och just så mycket att man ändå inte vill hälla ut den i vasken, när man tröttnat efter halva glaset.

Någon annan medelålders nostalgiker än jag som saknar riktig messomaslimonad? Jo, jag har hört det från flera håll och gissar därför att det inte var helt ovanligt: korgen med 0,33 liters lemonadflaskor. Glasflaskor, märk väl. Den som föräldrarna, och kanske mor- och farföräldrarna, köpte till midsommar. Blandade sorter skulle det vara. Grönlemonad, rödlemonad, Jaffa, citronsoda... och så Rally förstås!
Till mormors hembakta bullagrisar.

Men man fick inte dricka den i bilen, fastän vi nästan varje barndomsmidsommar körde samma rutt längs nejden - vacker årstid, vacker årstid. Rallyn. För fläckarna, förstås. Men allra mest för att framtänderna med all säkerhet skulle stritta åt fanders ifall pappa hastigt tvingades bromsa in.

Kanske bra med plastflaskor som böjer sig på mitten ändå?
Fast barnet i mig protesterar. Vilt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter som om den billiga limonaden kom från en billig tysk firma. Kanske talesättet går att använda i det här sammanhanget också?

"Livet är för kort för att dricka dålig limonad"...?

Lady of the Lake sa...

Elementärt, käre Watson! Talesättet var nytt för mig, men kan säkert användas som argument nästa gång vi handlar messomaslimonad! ;-)